StoryEditor

Dalić ima dvojbe: Koji sastav Hrvatske će istrčati protiv Mađarske

Piše D  /  10.10.2019., 12:10h

Dan uoči utakmice s Mađarskom (četvrtak, 20.45 sati) zna se sigurnih 10 koji će istrčati na Poljud, upitno je samo tko će igrati na lijevom krilu – Rebić, Brekalo ili Vlašić.

Možda je u maloj prednosti, zbog starih zasluga, ne i trenutačne forme, Ante Rebić. No, u leđa mu puše Josip Brekalo, koji ove sezone briljira u Bundesligi, a pokazao je i na prošlim reprezentativnim utakmicama da izbornik Dalić itekako na njega može računati.

Treća opcija je da na toj poziciji lijevog krila igra Nikola Vlašić, Splićanin kojeg bi Poljud najradije vidio u prvih 11. No, Vlašić u CSKA briljira na mjestu veznog ili ofenzivnog veznog, a čak je jednom i sam rekao da na krilu ne može dati sve najbolje od sebe. Zato je možda izglednije da Vlašića na travnjaku vidimo u nastavku večerašnje utakmice.

Sigurno je da će od prve minute na vratima kockastih biti Livaković, kao i da će u zadnjem redu biti Jedvaj, Lovren, Vida i Barišić. U veznoj liniji bit će Brozović, Modrić i povratnik Rakitić, u špici Petković, na jednom krilu siguran je Perišić, a ime igrača na drugom krilu saznat ćemo neposredno uoči utakmice.

Vatreni na Poljudu veliki su magnet za navijače. HNS je potvrdio da je interes bio takav da bi prodali i 100.000 ulaznica. A tu veliku potražnju iskorištavaju i preprodavači. Tako su se jučer na njuškalo.hr-u mogle pronaći dvije ulaznice za utakmicu Hrvatska – Mađarska po cijeni od čak 3400 kuna, odnosno po 1700 kuna jedna! Ali, najzanimljivije je da ih prodaje netko iz MUP-a jer je karta na MUP i naslovljena. Tijekom jučerašnjeg dana, kada je neoprezni prodavač shvatio da je u prekršaju, povukao je oglas.

Podsjetimo, upravo MUP ulaže silne napore da u četvrtak sve bude u najboljem redu, a kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja, sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i valjani osobni dokument, osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Sukladno uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulazak na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca!

Također, budući da će se takve osobe ujedno naći u prekršaju, napominje se da mogu biti zadržane i predane policiji na nadležni prekršajni postupak. A današnju utakmicu na Poljudu osiguravat će rekordan broj zaštitara i policajaca. Zaštitara će biti 500, a policajaca čak 1500!

Za siguran odlazak na završnu europsku smotru tada bi joj trebala još jedna pobjeda u preostale dvije utakmice, u gostima u Walesu (13. listopada u Cardiffu) te kod kuće protiv Slovačke (16. studenoga). Postoji i druga kombinacija kojom bismo gotovo sigurno na Euro, a to su pobjeda i dva remija u preostale tri utakmice. Podsjetimo, Hrvatska do Eura može čak i bude li treća ili četvrta u skupini, no tada bi morala u dodatne kvalifikacije, u kojima bi prvo igrala polufinalnu, a onda i finalnu utakmicu. I u obje bi, naravno, morala pobijediti, prenosi Večernji.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 18:17