StoryEditor

Dalić: Hrvatska reprezentacija igra u hrvatskom Splitu

Piše D  /  07.10.2019., 02:10h

Reprezentacija će se do utakmice pripremati u Omišu gdje su ove godine odigrali prijateljski susret s istoimenim niželigašem. Izbornik Zlatko Dalić u ovom će tjednu održati nekoliko konferencija za medije u hotelu Lav, a u ponedjeljak je održao prvu od njih.

Hoće li svi igrači biti na prvom treningu, kako vidi kalkulacije? Stoji li ona teorija da će 15 bodova biti dovoljna?

‘‘Nisu još stigli svi igrači, neki kasne jer su bile sinoć utakmice. Očekujem sve igrače, nitko nema probleme zasad. Najvažnije je da ovisimo sami o sebi, treba nam pet, šest bodova da smo sigurni. Prva stepenica su Mađari, ali ništa manje važan nije ni Wales. Imali smo tamo poraz, očekujem da ćemo to popraviti. Mislim da će biti dovoljno 15 bodova za proći dalje, ali idemo korak po korak, ta tri boda bila bi nam jako bitna, a najvažnije da ovisimo sami o sebi", rekao je izbornik.

Sve zanima najveća Dalićeva dvojba, hoće li zaigrati povratnik Rakitić ili mladi Vlašić koji je u sjajnoj formi?

‘‘Vidjet ćemo ova dva dana, imam viziju u glavi, čekaju nas dvije utakmice u tri dana i moramo podijeliti snage i drugačije posložiti situaciju. Sigurno ćemo koristiti 15-16 igrača u ove dvije utakmice, vidjet ćemo kroz ova dva dana i treninge".‘

Hoće li zaigrati Rebić?

‘‘Ne igra u zadnje vrijeme u Milanu i to je problem, ali kada dođe, vidjet ćemo. Kada dođe u reprezentaciju daje sve od sebe".

Na upit priznaje li da je pogriješio kod prošle utakmice kada nije mijenjao sustav, bio je jasan: "‘Rekao sam i ponovit ću, to je bila moja greška. Utakmica protiv Slovačke me povukla, bila je to vjerojatno najbolja utakmica otkad sam izbornik, ali nisam na vrijeme reagirao‘‘.

Dodao je da se veseli utakmici i onome što ih čeka.

"Da Poljud ima kapacitet 100.000, bio bi prepun. Očekujem sjajnu utakmicu i pobjedu. Karte su prodane u jednom danu i to pokazuje koliko Dalmacija i Hrvatska voli reprezentaciju. Stvari koje se potenciraju, problemi na relaciji HNS - Hajduk, trebaju se rješavati kroz sastanke i sustav, a ne preko reprezentacije. Što s tim imaju Vlašić, Modrić, Rebić, što imamo mi s time? Nije dobro ni da Hrvatska ne igra često u Splitu. Sada kada igra, postavlja se pitanje zašto igra u Splitu? Tako da nikad nismo načisto, ali drago mi je da je većina na našoj strani. Hrvatska reprezentacija igra u hrvatskom Splitu", piše Dnevnik.hr.

Je li se informirao o stanju travnjaka?

"Nisam toliko upućen, nadam se da će biti dobar i popravljen, ali zaista ne znam puno o tome, očekujem da će biti dobar", dodao je.

Forma igrača i problem prekida?

"Rekao sam da su ove nezgodne situacije, okupimo se u ponedjeljak i igramo u četvrtak, ali nije izgovor. Neki igrači nisu u prvom planu u klubu, ali kad dođemo u reprezentaciju moramo se okrenuti tome, napraviti grupu koja vjeruje u sebe. Mislim da je reprezentacija nešto posebno, kad dođeš tu zaboraviš na klub i daješ sve od sebe. Prekid? Možemo ga izvježbati, ali tu je ipak volja bitna, ne možemo ga izvježbati da ne primimo gol".

Domagoj Bradarić, prati li ga i ima li ga u planu za buduće akcije?

"Baš sam gledao jučer, igrali su 2:2 s Nimesom. Pratit ćemo ga, zanimljiv je, ali sad je Barišić u dobroj formi. Svaki mladi igrač je praćen, uvijek sam govorio da nam trebaju ti mladi igrači", poručio je Dalić. 

S obzirom na objektivne probleme oko ozljeda, koliko znači gol Modrića za Real?

"Kako nije, ovaj tjedan su se nazabijali golova i bekovi i Modrić, baš sam prije utakmice pričao s Lukom, sigurno mu je taj gol dao samopouzdanja što mu je trebalo. Luka će doći i pješice ako treba, tako da njegov nastup nije nikad bio upitan‘, prenosi Direktno.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 02:45