StoryEditor

Dalić: "Boli me ovaj poraz..."

Piše D  /  10.09.2020., 09:09h

I svaki put Dalić je isplivao, vratio se u pobjednički ritam i razuvjerio dežurne skeptike. Pa ipak, nakon ukupno 1:8 s Portugalom i Francuskom, novi je, peti val sumnji, pa i kritika, pa je legitimno izborniku postaviti i neka škakljiva pitanja. Brine li vas činjenica da je reprezentacija u dvije utakmice primila čak osam pogodaka?

"Naravno da me brine, da mi je teško i da me sve ovo jako boli. I premda sam znao da mi u ovakvom stanju nismo bili u stanju odgovoriti tako jakim reprezentacijama, jako mi je zasmetalo što smo u prvoj utakmici nastupili s toliko malo energije, trke, agresivnosti, zajedništva" kazao je Dalić nakon povratka iz Pariza i nastavio:

"Nema tu nikakvoga opravdanja. Hrvatska je visoko dignula standarde, ona sada više ne igra protiv Malte, Moldavije, Gruzije, Andore..., nego s najjačim svjetskim reprezentacijama i mi moramo za njih biti spremni. U mojoj eri igrali smo triput s Englezima, triput sa Španjolcima, triput ćemo s Francuzima i Portugalcima, pa s Brazilom... Ja ću reprezentaciji vratiti kult i zajedništvo, a moj je cilj pripremiti momčad za Europsko prvenstvo.

Upitan nije li već ona za njega trebala biti spremna, jer trebalo se igrati ove godine, Dalić odgovara:

"Bila bi da smo igrali planirane pripremne utakmice, a mi smo deset mjeseci bili bez reprezentacije. Sada treba hladne glave napraviti analizu i vidjeti gdje se griješilo; ja prvi kao izbornik, a onda i svaki igrač ponaosob, koliko je ispunio ono što se od njega tražilo. Napominjem kako smo se mi nakon Portugala ipak trgnuli, to je bilo vidljivo u Parizu, a onda primili pogotke iz vlastitih pogrešaka. Da, boli me i ovaj poraz, ali meni će on i dobro doći, da presiječem neke stvari. Kao što sam prije Svjetskog prvenstva nakon poraza u pripremnim susretima dobio uvid tko ne može odgovoriti zahtjevima", nastavlja Dalić.

"Nismo mi Portugal i Francuska koji imaju toliku širinu kadra da si možemo priuštiti da tako olako otpisujemo igrače. Ćiro kaže da Kovačiću nije mjesto u reprezentaciji? Svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje. Ne mislim polemizirati s Ćirom. Kovačić se u Portugalu utopio u sveopće sivilo, u utakmici u kojoj nije podbacio samo Livaković. Ja imam svoj cilj, svoj put i od njega neću odustati. 

Da sam protiv Portugala stavio Badelja ispred Kovačića ili Pašalića, svi bi pitali zašto ne stavlja najboljega igrača Chelseaja i igrača koji je imao tako sjajnu sezonu u Atalanti. Osim toga, Pašalić i Kovačić mogu igrati polulijevo i poludesno, a Badelj samo u sredini. U Parizu je pak zaigrao Brozović, koji igra na Badeljevoj poziciji središnjeg veznog, a Marcelo je na njoj najbolji na svijetu. S Badeljem sam razgovarao, sve sam mu objasnio i na njega i dalje računam. E sad, koliko je on zadovoljan time, neka sam o tome odluči", rekao je, piše Večernji.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:15