StoryEditor

Dalić: Ako nam dođu Nijemci, pobijedit ćemo ih

Piše D  /  01.12.2018., 10:12h

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Novu TV najavio je ždrijeb, prenosi Index.hr.

"Nema previše uzbuđenja, lijepo je uvijek doći i biti dio ovakvog spektakla, ali mi smo viceprvak svijeta i drugi moraju poštovati nas, imamo svoj status. Nemam nikakvih želja, jedan je cilj: plasman na Euro. Bez obzira tko bio suparnik, ne opterećujem se", kazao je Dalić.

U najtežoj mogućoj varijanti Hrvatska može dobiti Njemačku u skupini, dok postoji i mogućnost da se formira tzv. "jugoslavenska skupina" u kojoj bi se našle Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija, Makedonija, Andora.

"Svejedno mi je koga ćemo izvući, znamo svoj put, kvalitetu i vrijednost, vjerujemo u sebe, doprvaci smo svijeta i nek‘ drugi razmišljaju o nama. Sigurno ostali razmišljaju o nama, pokazali smo kvalitetu, znaju da imamo sjajne igrače, reprezentaciju i pokušavaju nas u kalkulacijama staviti sa strane", osvrnuo se izbornik na moguće kombinacije, pa prokomentirao najjačeg mogućeg protivnika.

"Znam da je Njemačka najteži izbor iz drugog pota, ali što je tu je, ako dođe, pobijedit ćemo ih!"

Kvalifikacije će početi u ožujku, a izbornik je nakon posljednjeg razlaza reprezentacije jasno poručio da oni koji nemaju minutažu u klubovima, neće biti ni na popisu za kvalifikacija za Euro 2020.

"Želim razbuditi igrače, da još više rade i budu bolji i daju bolje klubu, pa će i reprezentaciji. Neću sad reći ‘tko ne igra, neće biti na popisu‘, još su četiri mjeseca do tada, ali svi igrači znaju što mi hoćemo, vjerujem svima, a želim im dati još više motiva i razbuditi ih. Da budu pravi kad Hrvatskoj bude najviše trebalo", podvukao je.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:22