11.06.2018., Podstrana - Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dacic dolazi u hotel Le Meridien Lav na sastanak ministara vanjskih poslova Srednjoeuropske inicijative. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELLIVO CAGALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
vučićev posjet rusiji

Dačić: Tema razgovora s Putinom i BiH i pritisci na RS

Piše desk  /  21.11.2021., 22:27h
Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić večeras je, povodom predstojećeg posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, kazao da će jedna tema razgovora biti i Bosna i Hercegovina, točnije "pritisci na Republiku Srpsku".

Dačić je izrazio očekivanje da će ruski predsjednik Vladimir Putin osigurati za Srbiju “prijateljsku cijenu plina“. Dodao je da je sada to “životno pitanje” za građane i gospodarstvo Srbije.

“Situacije se sada promijenila na svjetskom tržištu imajući u vidu da se promijenila cijena plina”, rekao je on za televiziju Pink, prenosi Beta

Dačić je rekao da su ruski dužnosnici ranije obećali službenom Beogradu da će imati najpovoljniju cijenu plina u Europi.

Istaknuo je kako je svaki susret dva predsjednika važan, posebno za Srbiju. Naveo je da Rusija spada u one države bez čijeg jasnog stava u korist Beograda nema ni, kako je naveo, “dobre ni efikasne obrane nacionalnih interesa”.

“Neće energenti bio jedina tema, razgovarat će se o regionu, Kosovu, situaciji u Bosni i Hercegovini i pritiscima na Republiku Srpsku …”, rekao je Ivica Dačić.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:12