StoryEditor

Dačić: Srbija je upozoravala Austriju da se kod njih nalazi centar vehabizma

Piše D  /  03.11.2020., 03:11h

"Mi smo upozoravali austrijske vlasti, još kada sam bio ministar unutrarnjih poslova Srbije, da je centar vehabizma i islamskih raznih organizacija u Salzburgu i u Austriji. Možda nam nisu dovoljno vjerovali u to vrijeme. Nažalost, potvrdilo se da se sve na što smo mi upozoravali i SAD i Europu, a vezano je za islamski terorizam, i obistinilo", rekao je Dačić novinarima u parlamentu, prenosi Srna.

Dačić je poručio da bi te informacije trebale se ozbiljno razmatrati i napravi najbolji mogući štit protiv terorizma, navodeći da "teroristi nisu došli sa Istoka, već je riječ o državljanima tih zemalja".

U sinoćnjem napadu islamskog fanatika u Beču poginula su četiri civila, dva muškarca i dvije žene, a ranjeno je još 17 ljudi.

Pripadnici snaga reda ubili su jednog napadača, a policija je navela da je on bio simpatizer ekstremističke grupe "Islamska država".

Urednik tjednika "Falter" Florijan Klenk rekao je da je napadač Kurtin S. rođen u Beču i da ima "albanske korijene", a da su mu roditelji iz Sjeverne Makedonije.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:00