StoryEditor
slučaj đoković

Dačić ogorčen: Ovo je sramotno i ostavit će posljedice na naše odnose s Australijom

Piše desk  /  08.01.2022., 16:06h
Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će situacija srpskim Novakom Đokovićem, koji se već nekoliko dana nalazi u karanteni u Australiji, „ostaviti posljedice na odnose tih dviju zemalja“.

Dačić je za Radio-televiziju Srbije rekao da  će Australija teško prihvatiti bilo koje argumente Srbije kada je riječ o konkretnom slučaju.

„To nije nikakav specijalan i specifičan slučaj, ovdje je riječ o politizaciji pitanja jer na stotine ljudi dobiva razna izuzeća. I mi političari smo bili na raznim odlučivanjima svuda po svijetu… Ako mogu drugi tenisači dolaziti, zašto se netko tako ponaša prema Novaku Đokoviću“, zapitao se Dačić.

Prema njegovim riječima, to što se događa će „ostaviti posljedice na odnose države Srbije i države Australije“.

„Naši odnosi nisu mnogo razvijeni jer smo udaljeni, to je zemlja koja sebe smatra izuzetno posebnom i specifičnom, oni to uvijek govore. Kad smo tražili ukidanje viza, oni su rekli da i engleska kraljica mora imati vizu da bi došla u zemlju kojoj je kraljica. Novak ništa nije kriv, Novak je došao poslije njihovog odobrenja da dođe. Ovakvo ponašanje je sramotno i to treba staviti do znanja Australiji“, istakao je on.

Dačić je rekao i da Đoković ima diplomatsku putovnicu Srbije i ocijenio da je slučaj zadržavanja „neuobičajen, sramotan i drzak“.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:13