StoryEditor
banja luka

Dačić najavio zajedničku sjednicu skupština Republike Srpske i Srbije

Piše desk  /  25.10.2021., 18:07h
Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas u Banjoj Luci da će zajednička skupština Srbije i Republike Srpske biti održana narednog mjeseca u Beogradu, a povodom jubileja 30 godina od Parlamenta Srpske.

"Mnogi nemaju predstavu koliko su ti datumi značajni. Možda 30 godina ne predstavlja veliku vremensku distancu, ali za Srbiju i Republiku Srpsku bile su prekretnica za budućnost", rekao je Dačić na konferenciji za novinare poslije razgovora sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, prenosi Tanjug.

"Opstanak Republike Srpske za Srbiju je od najvećeg značaja"

U Banjoj Luci je danas održana Svečana akademija povodom 30 godina Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio da je za službeni Beograd opstanak i razvoj Republike Srpske pitanje od najvećeg značaja i da će to tako uvijek i biti.

"Današnje rukovodstvo Srbije ne pravi razliku između onih koji su ih birali i bilo koga u Republici Srpskoj. Nema razlike između Niša, Beograda, Banjaluke ili Drvara. Tko nama može zabraniti da napad na Banjaluku i Republiku Srpsku ne tretiramo kao napad na Srbiju. U tom pogledu imate punu podršku rukovodstva Srbije", poručio je Dačić.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 05:44