StoryEditor

Dačić najavio prosvjednu notu zbog napada u Splitu

Piše D  /  09.02.2019., 10:02h

To je, nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje i ozračja koje se stvara u hrvatskom društvu, ocijenio je Dačić u Dnevniku RTS-a.

- Beograd će službeno zatražiti da se otkrije i utvrdi tko su točno počinitelji i zahtijevati da budu kažnjeni. No više od toga brine takvo ozračje koje se stvara u hrvatskom društvu, naglasio je Dačić.

Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom.

- Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti poticajna za ovakve šovinističke, pa na kraju krajeva i anticivilizacijske postupke, rekao je Dačić.

Dužnosnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu popodne, poslije današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu,  da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i vaterpolske reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.

Vijest o napadu na splitskoj Rivi među udarnima je u srbijanskim elektroničkim medijima i na portalima.

Utakmica Crvena zvezda-Mornar je zbog napada u subotu otkazana i vaterpolisti Crvene zvezde se tijekom večeri vraćaju u Beograd. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 11:56