Article_Top_970x250

Dačić na Saboru SNSD-a: BiH nije i nikada neće biti muslimanska zemlja kako to hoće Bošnjaci

ministar vanjskih poslova Srbije

Dačić na Saboru SNSD-a: BiH nije i nikada neće biti muslimanska zemlja kako to hoće Bošnjaci

lip 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Na Saboru Saveza nezavisnih socjaldemokrata danas sudjeluje više od 1.200 izaslanika, javlja reporterka N1 televizije Snežana Mitrović koja prati ovaj događaj u Laktašima.

Iz ove stranke ranije je priopćeno da Saboru nazoče veleposlanici Rusije u BiH Petar Ivancov, Kine u BiH Ji Ping, predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lideri DNS-a Marko Pavić, Socijalističke partije Petar Đokić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, član Predsjedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, predstavnici Demokratske partije Srba u Makedoniji, Prve SDS-a, te druge zvanice iz političkog i društvenog života.

Prilikom obraćanja gostiju, gromoglasnim pljeskom dočekan je Ivica Dačića, ministar vanjskih poslova Srbije, koji je kazao da Bosna i Hercegovina ”nije i nikada neće biti muslimanska kako to hoće Bošnjaci”.

-Bosna i Hercegovina nije i nikad neće biti muslimanska kako to hoće Bošnjaci. Da sad ne pretjerujem, počinjem sličiti na Mileta Dodika – poručio je Dačić, a potom komentirao način na koji su u Laktašima danas dočekani veleposlanici Rusije i Kine.

-Neću pričati kako bi prošli veleposlanici nekih drugih zemalja da su izašli pred vas – dodao je on, prenosi Ero.tel.

Dnevnik.ba