StoryEditor
dani kruha

Đaci zeničkog KŠC Sveti Pavao izložbom prodajnom prehrambenih proizvoda obilježili Dane kruha

Piše fena  /  27.10.2023., 14:43h

Prigodnom izložbom prehrambenih proizvoda u atriju škole, učenici osnovne škole i gimnazije Katoličkog školskog centra Sveti Pavao u Zenici obilježili su ovogodišnju manifestaciju Dani kruha.

Svi izloženi proizvodi bili su i na prodaju, a prikupljena sredstva namijenjena su za projekte škole te za humanitarne svrhe.

- Ova je manifestacija jako bitna, zato što na ovakav način kod učenika pokušavamo pobuditi svijest da je jako važno brinuti za ljude koji su u potrebi. Shodno tome odlučili smo da će jedan dio novca ići u humanitarne svrhe. Učestvuju svi učenici osnovne škole osnovne škole, osobito učenici koji su u nekim sekcijama, a uključili smo i neke učenike gimnazije. Mi njegujuemo i to zajedništvo međusobno, da djeca odrastaju uz svijest da je važno sudjelovati i dati svoj mali doprinos. Koliko je god njihov doprinos mali, važan je - kazala je nastavnica vjeronauke u osnovnoj školi, časna sestra Pia Jurić.

Manifestacija se, podvlači, ogleda u “činu zahvalnosti zemlji, koja nam daje jako puno plodova, hrani nas i pomaže da živimo”.

Napominje kako su velikodušnošću roditelja djece danas u prilici da na aukciji ponude i prirodne sokove, džemove...

KŠC Sveti Pavao ovu manifestaciju organizira već dva desetljeća.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 22:50