Article_Top_970x250

"Da se više ne desi da Bošnjaci imaju dva, Srbi jednog, a Hrvati nijednog člana predsjedništva BiH"

božo ljubić u saboru

"Da se više ne desi da Bošnjaci imaju dva, Srbi jednog, a Hrvati nijednog člana predsjedništva BiH"

velj 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Božo Ljubić govorio je danas u Saboru Hrvatske te se osvrnuo na rezoluciju o BiH koju je prošlog tjedna usvojio Europski parlament.

Iako je percepcija javnosti potpuno drugačija, prema njegovom mišljenju, Rezolucija Europskog parlamenta snažno korespondira s Deklaracijom Hrvatskog Sabora, prenosi sarajevski Klix.

"Koristim ovu priliku da se zahvalim hrvatskim euro zastupnicima, jer je njihov doprinos i rukopis vidljiv u ovoj rezoluciji. Koristim priliku da se zahvalim Hrvatskoj vladi i premijeru Plenkoviću na objašnjavanju problema Bosne i Hercegovine u Europskom vijeću i Komisiji i lobiranju za potrebne promjene Izbornog zakona i Ustava BiH s ciljem ostvarenja jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda jer je ravnopravnost konstitutivnih naroda na čitavoj teritoriji BiH ključ za stabilnost i napredak BiH na putu europskih integracija i pozivam ih da nastave kako bi iskoristili ovaj momentum izražen i u ovoj Rezoluciji da se odmah nakon uspostave zakonodavnih vlasti u BiH i izbora za Europski parlament, pristupi nužnim promjenama Izbornog zakona i Ustava. Nadam se da se više nikada neće moći desiti kao što je slučaj sada kada u Predsjedništvu Bošnjaci imaju dva Srbi jednoga a Hrvati nemaju predstavnika", naveo je Ljubić.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250