StoryEditor
rotterdam

Cvitanović za Dnevnik.ba: Zadovoljan sam Rezolucijom EPP-a, traži se provođenje svih presuda koje opterećuju Izborni zakon

Piše J.G.  /  31.05.2022., 22:06h

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović koji je u Rotterdamu nazočio zasjedanju Europske pučke stranke na kojoj je usvojena Rezolucija o BiH, za Dnevnik.ba je večeras izjavio kako je zadovoljan usvojenom rezolucijom koja je potvrdila potrebu reforme Izbornoga zakona BiH tako da jedan konstitutivni narod drugom ne nameće političke predstavnike te kako se cijela rezolucija u sarajevskim medijima zlonamjerno spinuje.

"Zadovoljan sam rezolucijom Europske pučke stranke o BiH koja kaže da se moraju nastaviti razgovori o reformi Izbornog zakona na način da se provedu presude Ustavnoga suda BiH i Europskog suda za ljudska prava", rekao je Cvitanović.

Predsjednik HDZ-a 1990 je također dodao kako dužnosnici EPP-a jasno razumiju probleme s kojima se BiH suočava a koji se ogledaju kroz nemogućnost hrvatskog naroda da nesmetano izabere vlastite političke predstavnike.

"U bilateralnim razgovorima sam se uvjerio kako je doslovno sve i jedan važniji dužnosnik EPP-a prepoznao ono za što se Hrvati u BiH zalažu a to je jednakopravnost triju konstitutivnih naroda i svih ostalih građana BiH", rekao je Cvitanović.

Vezana vijest: Bošnjaci slave rezoluciju Europske pučke stranke u kojoj se poziva na očuvanje ravnopravnosti konstitutivnih naroda

Dnevnik.ba

22. rujan 2023 15:21