StoryEditor

Cvitanović: Milanović će ostati zagovornik ravnopravnosti Hrvata u BiH

Piše D  /  06.01.2020., 11:01h

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, za Dnevnik.ba je komentirao pobjedu Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj.

Cvitanović je izjavio kako će Milanović zasigurno ostati zagovornik ravnopravnosti Hrvata u BiH i  principa legitimnog predstavljanja.

"Ono što je najvažnije, a tiče se Hrvata u BiH i same BiH, poruke gospodina Milanovića i za vrijeme premijerskog mandata, ali i predsjedničkoj kampanji bile su vrlo jasne", ocijenio je Cvitanović.

Prema njegovim riječima, Milanović, novi hrvatski predsjednik, razumije odnose u BiH  i jasno je nebrojeno puta definirao ulogu Željka Komšića.

"Ali, također, Milanović je i prijatelj BiH, njenog europskog puta i svih naroda i građana koji u njoj žive", kazao je Cvitanović.

Podsjetimo, Zoran Milanović novi je predsjednik Republike Hrvatske. Na predsjedničkim izborima 2020. godine, Milanović je osvojio milijun i 34 tisuće glasova birača, a njegova protukandidatkinja, dosadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, dobila je 929 tisuća glasova.

G.L. / Dnevnik.ba 

12. travanj 2024 21:08