StoryEditor

Cvitanović: Izborni zakon nije najbitnije pitanje za Hrvate u BiH

Piše D  /  29.03.2018., 08:03h

HDZ 1990 trebao bi biti na čelu novog tzv. hrvatskog bloka u BiH. Ilija Cvitanović, predsjednik stranke, kaže za N1 kako su pregovori u tijeku s nekoliko političkih stranaka s ciljem postizanja dogovora o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima 2018. godine.

Ovo bi trebao biti i svojevrsni odgovor na svojatanje HNS-a koji je postao sredstvo, isključivo u rukama Dragana Čovića, dodaje Cvitanović.

“Nećemo dopustiti nikomu da pod krinkom HNS-a ugasi potpuno pluralizam kod Hrvata, da ne omogući razvoj demokracije Hrvatima. Javno kažem da će HDZ 1990 na ovim izborima imati svoje kandidate, imati svoje partnere koji će se suprotstaviti lošoj politici predstavljanja Hrvata u BiH”, naglašava Ilija Cvitanović.

Izmjene Izbornog zakona moraju se provesti, no ovim pitanjem, kaže predsjednik HDZ 1990, maskiraju se mnogo ozbiljniji problemi.

“Vladajuća struktura ui BiH nema šta ponuditi osim priče o temama poput izbornog zakona i iskerno bojim se da cilj ove politike nije izborni zakon već priča o njemu. A gdje je gospodarstvo, socijalna politika, evropski put, birači se namjerno “umrtvljuju”, kaže Cvitanović.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 17:20