StoryEditor
predsjednik hdz 1990

Cvitanović: "HDZ 1990 neće biti dio nikakve nove platforme ili alijanse"

Piše fena  /  27.04.2023., 09:31h

Središnjica HDZ-a 1990 na izvanrednoj sjednici u srijedu navečer razmatrala je aktualnu političku situaciju i proces formiranja izvršne vlasti na federalnoj razini.

Predsjednik te stranke Ilija Cvitanović u izjavi za Fenu istaknuo je kako je stav HDZ-a 1990 nepromijenjen:

- Kolegij HDZ 1990 potvrdio je našu poziciju koju smo toliko put u javnosti eksploatirali. Možemo biti dio rješenja u okviru hrvatskog nacionalnog legitimiteta. To znači da HDZ 1990 mora biti pozicioniran sukladno izbornom rezultatu na svim razinama u Bosni i Hercegovini, moramo dati doprinos završetku tog programa koji su partneri dogovorili da bismo utjecali na aktivnosti koje će raditi te vlade, ako su naše ruke potrebne za tu vladu.

Cvitanović je poručio kako HDZ 1990 neće sudjelovati u nikakvoj novoj platformi ili alijansi o čemu špekuliraju pojedini mediji.

Kada su u pitanju moguća rješenja blokade imenovanja Vlade FBiH, dodao je kako HDZ 1990 ne zagovara intervenciju visokog predstavnika.

- Ja već godinu dana ponavljam da nam ne treba nikakvo novo nametanje od visokog predstavnika. Rješenje već postoji samo ga treba iscrpiti i konzumirati. Što će uraditi visoki predstavnik, ne zna nitko. Sinoć smo nešto očekivali, vidjet ćemo što će biti danas. Ako će već nešto nametati, mislim da nema nikakvog razloga da to bude trajno rješenje - zaključio je Cvitanović.

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 13:04