StoryEditor
članica predsjedništva Bih

Cvijanović tvrdi: "Politička obaveza SIP-a je da SNSD ne smije imati četiri delegata"

Piše desk  /  22.12.2022., 13:35h

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je skandalozno da oni koji treba da budu ogledalo zakonitosti i kredibiliteta, poput SIP-a BiH, u kontinuitetu tumaraju kroz pravne propise.

- Taman kad pomislimo da nam je SIP servirao sve što ima u svojoj lepezi neprofesionalnog djelovanja, donošenja nezakonitih naredbi koje su pratile izborni proces, isti taj SIP ponovo je prevazišao sam sebe i pokazao da može i još gore od onog što su priređivali građanima. Čast izuzecima, ali tamo ljudi izgleda donose odluke i daju tumačenja po političkom zadatku a ne po struci i propisima - istakla je Cvijanović odgovarajući na upit Srne da prokomentariše najnoviju odluku SIP-a da prizna sporni glasački listić iz Rs za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, iako je Sud BiH rješenjem jednom već poništio takvu odluku SIP-a.

Ona je ocijenila da ta politička obaveza koju su dobili podrazumijeva da SNSD ni po koju cijenu ne smije imati četiri delegata.

- Kad nije uspjela "psihoanaliza i uvlačenje u glavu" osobe koja je popunjavala listić da bi "objasnili" zašto je tako popunjen, onda su jednostavno odlučili da javnosti pošalju poruku da se odluke Suda BiH ne trebaju poštovati. Tako, znači, makar i na ovako mučan način, dođosmo do potvrde da bi i Sud BiH, kao i SIP, valjalo ili ukinuti ili reformirati, paralelno s promjenom kadrovske strukture - zaključila je Cvijanović.

Dnevnik.ba

03. lipanj 2023 00:33