StoryEditor
predsjednica rs

Cvijanović: Tradicionalno loš pristup PIC-a, nerealan i navijački

Piše desk  /  10.02.2022., 17:59h
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da nikakva odluka Vijeća za implementaciju mira neće pomoći da se riješi bilo koji problem u BiH, već samo unutarnji dijalog i dogovor.

Na pitanje Srne da prokomentira izvanredno zasjedanje PIC-a povodom usvajanja Nacrta zakona o VSTV-u Republike Srpske, Cvijanović je rekla da bi im pametnije bilo da su potakli na unutrašnji dijalog i pomogli da se dođe do rješenja koje će relaksirati odnose i biti po volji svih, nego što smišljaju kako će ponovo na ovaj ili onaj način djelovati umjesto domaćih institucija.

Ona očekuje, kako je istaknula, tradicionalno loš pristup, nerealan, ignorantski prema potrebama multietničke države i navijački kao što se to vidjelo mnogo puta.

- Neće pomoći nikakva odluka PIK-a da se riješi bilo koji problem, već samo unutrarnji dijalog i dogovor. Tako da nema tu što ni da se komentira. Potaknite Bošnjake da pričaju sa svojim sunarodnicima Srbima i Hrvatima i konačno urede zajedničku državu zajedničkim snagama. To mi je jedina poruka i komentar - rekla je Cvijanović.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 03:53