StoryEditor
Predsjednica RS

Cvijanović: SIP je najobičniji cirkus, oformiti kredibilnu instituciju

Piše desk  /  27.10.2022., 16:23h

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Središnje izborno povjerenstvo BiH najobičniji cirkus i da tu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju.

- Nakon praćenja sjednice SIP-a i uz sve što sam do sada rekla na njihov račun, sada ću dodati sljedeće. SIP je najobičniji cirkus - napisala je Cvijanović na Instagramu, prenosi RTRS.

Prema njenim riječima, oni ne vladaju ni ustavnim kategorijama, pa tako obavještavaju kako postoji /a svi znaju da ne postoji/ Predsjedništvo Republike Srpske u kojem su sad, nakon nekakvog njihovog kontrolnog brojanja, izabrani srpski, hrvatski i bošnjački član, umjesto da postoje predsjednik i dva potpredsjednika.

- Što reći i na pogrešno navođenje, pa potom ispravku imena kandidata koji su izabrani za potpredsjednike - dodala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da ovu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju s kredibilnim sastavom, u skladu s Ustavom i zakonom.

- Građani su, znači, morali čekati sve ovo vrijeme da bi saznali ono što su već znali - da je Milorad Dodik izabrani predsjednik Republike Srpske, ali i da bi razumjeli zašto smo na račun SIP-a govorili to što smo govorili. Sramota - zaključila je Cvijanović.

Na današnjoj sjednici SIP-a rečeno je da je Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske, dok je Ćamil Duraković dobio najviše glasova za potpredsjednika Srpske iz reda bošnjačkog naroda, a Ivan Begić za potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:08