StoryEditor
PREDSJEDNICA RS

Cvijanović: Sankcije su dokaz da radim ispravno, laž je da smo Dodik i ja prijetnja za mir i stabilnost

Piše desk  /  27.04.2022., 08:14h
Jedna od još većih laži jest kako mi radimo nešto u Republici Srpskoj po nalogu predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, kazala je Cvijanović.

Predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je kako je "sankcije Velike Britanije dodatno drže u uvjerenju da je ispravno sve ono što radi u RS, ali i BiH".

- Ja sam čovjek Republike Srpske, gdje godinama obavljam veoma važne pozicije koje zahtijevaju i odgovorno ponašanje, pridržavanje Ustava. Ne slažem se s nekim strancima koji su odlučili ignorirati Ustav ili reći da je ustavno ono što se dogodilo nakon Ustava, a nije došlo do njegove promjene, ili da nije ustavno ono što je bazično napisano u Ustavu - rekla je Cvijanović za ATV.

Kazala je da se u njenom stvarnom životu ništa nije promijenilo i "da će raditi za RS nebitno od pozicije na kojoj bila".

- To je moje opredjeljenje, zato što znam da moramo biti okupljeni oko ciljeva Republike Srpske i njenih interesa, da ne smijemo gubiti ni energiju ni volju ni želju da iskomuniciramo ono što su naši pravi razlozi - naglasila je Cvijanović.

Ona je naglasila da su "razlozi za sankcije Velike Britanije lažni, kao i da su optužbe koje su tamo navedene apsolutna laž". 

- To što netko kaže kako podrivate ustavni poredak ili legitimitet institucija BiH, apsolutno nije točno - dodala je, te istaknula kako je "lažna tvrdnja da je s Miloradom Dodikom prijetnja za mir i stabilnost.''

- Jedna od još većih laži jest kako mi radimo nešto u Republici Srpskoj po nalogu predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Mislim da su iskoristili globalnu histeriju i pokušavaju nas s mikro plana prebaciti na makro plan, da bi to bolje zvučalo - kazala je predsjednica RS za ATV.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 13:30