StoryEditor

Cvijanović: RS ima ono što nema FBiH

Piše D  /  20.08.2020., 09:08h

Na pitanje da prokomentira navode iz političkog Sarajeva da je Srpska "krivac" što BiH ne može da dobije 250 milijuna eura pomoći od EU za rješavanje posljedica epidemije virusa korona, Cvijanović je rekla da je to apsolutna laž i da Republika Srpska nije nikakva kočnica.

- Već smo navikli da se stalno plasiraju laži i upućuju neke strelice prema Republici Srpskoj, ali mi ne pridajemo previše značaja tome jer znamo što su naši prioriteti. Ta priča koju plasiraju je netočna jer, prema proceduri i pravilima, Vijeće ministara prikuplja mišljenja od entiteta da bi počeo određene pregovore i da bi ušli u aranžmane dobijanja ovakve pomoći. Čini mi se da je čak dulje potrajalo da se dobiju ti odgovori od FBiH, nego od Republike Srpske i ti razgovori se još vode - pojasnila je Cvijanović.

Kada je riječ o EU, rekla je Cvijanović, postoje čvrsta obećanja da neće biti problema oko dodjele te pomoći iako je došlo do njenog prolongiranja.

- To su izmišljene teme koje u datom momentu treba da pokažu nekog krivca, a njima je krivac uvijek Republika Srpska zato što imamo sve što oni nemaju. Tu mislim, prije svega, na ljubav građana prema Republici Srpskoj, želju da svi zajedno budemo okupljeni oko onoga što jeste Republika Srpska. To nikad nisam prepoznala u FBiH, ni kad je riječ o Bošnjacima, ni Hrvatima, a ni ono veoma malo Srba koji tamo žive - istakla je Cvijanović.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:06