Article_Top_970x250

Cvijanović razgovarala s Palmerom o političkoj situaciji u RS

predsjednica Republike srpske

Cvijanović razgovarala s Palmerom o političkoj situaciji u RS

svibnja 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Istočnom Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika državnog tajništva Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za europska i euroazijska pitanja Matthew Palmerom o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, kao i o unapređenju suradnje SAD i RS.

Cvijanović je naglasila da su institucije RS u potpunosti posvećene suradnji, očuvanju mira i stabilnosti u regiji, te daljem provođenju ekonomsko – socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta, kao i životnog standarda svih građana, priopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Izrazila je opredijeljenost tog bh. entiteta dosljednom poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao i Ustava BiH, kao njegovog  aneksa četiri.

Cvijanović je istaknula da je krajnje vrijeme da se formira novi saziv Vijeća ministara, kao i vlast na svim nivoima, te naglasila da poštovanje demokratskih procedura i provođenje izborne volje građana ne mogu biti predmet političkih uvjetovanja.

Razmijenili su mišljenja i o sigurnosnim izazovima u BiH, te istaknuli da je i po ovom pitanju potrebna kvalitetnija koordinacija nadležnih institucija sa svih nivoa vlasti.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u BiH Erik Nelson, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250