StoryEditor

Cvijanović: Opstrukcije u formiranju vlasti će se "obiti o glavu" političkom Sarajevu

Piše D  /  20.06.2019., 10:06h

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u emisiji Pečat RTRS da formiranje Vijeća ministara sprečavaju opstrukcije političkog Sarajeva čija je namjera zadržavanje postojećeg kadra iz Srpske.

Ona je navela da se osjeti blokada izazvana neformiranjem vlasti na nivou BiH, koja otežava ili sprečava realizaciju vrlo važnih projekata, poput mosta kod Gradiške, za koje je potrebna suglasnost zajedničkih institucija.

- Sada imate opšte mrtvilo i nezainteresiranost, imate ljude koji sjede i ne rade posao. To su političke igre Sarajeva i naši građani moraju da znaju da je to političko mjesto iz kojeg, po raznim osnovama, dolazi politička i ekonomska šteta koju oni trpe - rekla je Cvijanović.

Ona je istaknula da će se ta igra "obiti o glavu onima koji je igraju".

-  Građani su rekli koga hoće vidjeti u vlasti. Njihova namjera je da zadrže postojeću garnituru iz Republike Srpske u Sarajevu i smanje politički prostor koji bi SNSD trebao zauzeti, ali to će im se na kraju vratiti kao bumerang - rekla je Cvijanović.

Ona je navela da su stranke iz Srpske koje participiraju u vlasti na nivou BiH u prethodne četiri godine pretvorile zajedničke institucije u zavod za zapošljavanje, gomilajući ionako brojnu administraciju i troškove.

Cvijanović je rekla da je očekivala izostanak jedinstva stranaka iz Srpske nakon izbora u listopadu, ali da vjeruje će ono biti realizirano kada za to dođe vrijeme.

Predsjednica Republike Srpske je istaknula dobru suradnja sa svim institucijama Republike, naglasivši da je njen prioritet na političkom planu stabilnost i razvoj Srpske.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 03:10