StoryEditor

Cvijanović o aferi s ikonom: "Pokušava se baciti mrlja na posjetu Lavrova RS"

Piše D  /  23.12.2020., 10:12h

Cvijanović je kazala kako se galamom pokušava pronaći protuteža "skandalu" koji su napravili Željko Komšić i Šefik Džaferović time što nisu željeli da prime ruskog ministra vanjskih poslova.

- Mislim da se tu neuspješno pokušava baciti mrlja na posjetu diplomate velikog formata Sergeja Lavrova Istočnom Sarajevu i Republici Srpskoj, što je velika stvar. Suština je da se sastao s dužnosnicima iz RS-a i nakon toga otišao obaviti protokolarne obaveze u okviru posjete Sarajevu. Šteta je što to određeni ljudi nisu prepoznali kao priliku da sa Lavrovom pričaju o bitnim stvarima, već su pokazali nedoraslost situaciji i apsolutno nepoštovanje prema Rusiji i izvrgli ruglu BiH - zaključila je ona.

Kazala je i kako ponašanje Federacije BiH nije fer jer je Rusija uprkos dugovanjima u ratnom periodu davala plin, od kojeg BiH zavisi.

- Oni prosto ne mogu da podnesu činjenicu da Rusija radi, da postoji, jer im je neko rekao da je to loše. Bosna i Hercegovina je toliko mala, neuglađena, nesređena i nevažna zemlja, a vi onda još na to sve pokušavate dodatno da pokažete da ničemu niste dorasli. Mi svaki dan moramo da pokažemo svijetu da ničemu nismo dorasli - kazala je Cvijanović.

Govoreći o tome što nisu odmah prokomentirali aferu koja se pojavila kaže da je došlo do spleta nesretnih okolnosti.

- I ja mislim da smo kasno odgovorili. Mislili smo da ne treba na svaku galamu odgovoriti. Slažem se da je trebalo dva tri dana ranije odgovoriti i reći šta je u pitanju - kazala je Cvijanović.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:00