Article_Top_970x250

Cvijanović: Migranti nisu dio BiH, treba ih vratiti odakle su došli

predsjednica Republike srpske

Cvijanović: Migranti nisu dio BiH, treba ih vratiti odakle su došli

kol 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je kako je potrebno koristiti sva predviđena pravna i druga sredstva da se migranti vrate tamo odakle su došli.

Cvijanović je istaknula kako neće biti migrantskih kampova u Republici Srpskoj jer oni se trebaju vraćati odakle su došli, ako im već ne daju da kod njih dođu oni kamo su pošli. 

-Mi imamo samo dvije destinacije za njih, a to je ili ona odakle su krenuli ili ona kuda su krenuli. Migranti nisu sastavni dio naše politike ni naše vizije Republike Srpske i svega onog što želimo da napravimo, ni u političkom, ekonomskom, socijalnom, niti bilo kojem drugom smislu. Žalim svakoga tko ima tešku sudbinu, ali ovo su kretanja druge vrste, ovo su organizirana kretanja, masovna, sa ciljem i sa ljudima koji su apsolutno neprovjereni i neprovjerljivi na ovaj način - rekla je Cvijanović sinoć za RTRS.

Napomenula je kako mnogi migranti varaju sustav jer imaju različite dokumente i dodala kako želi da se stvari urede i da se poduzmu ozbiljne mjere na planu readmisije.  

Podsjetila je kako je Selmo Cikotić rekao da su migranti zamjena za turiste i da je zbog toga porasla potrošnja. 

-Zamislite da kaže netko "nemamo turiste, imamo migrante". Pa, jesu li se turisti kod nas tukli, potezali oružje, napadali policiju ili upadali u policijske automobile, obijali kuće? Ne, nego su migranti. Nisu ovo nikakvi turisti - naglasila je Cvijanović.

Dnevnik.ba