Article_Top_970x250

Cvijanović: "Izlazak DNS-a iz kolacije ne može poremetiti izborni proces"

Potpredsjednica SNSD-a

Cvijanović: "Izlazak DNS-a iz kolacije ne može poremetiti izborni proces"

lis 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Avaz.ba

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da izlazak DNS-a iz vladajuće koalicije ne može poremetiti izborni proces, niti dalji razvoj i izgradnju Republike Srpske.

Cvijanović je navela da je neobično da se ovo događa na početku kampanje za predstojeće izbore, ali da bi bilo neobično i da se nastavi neki angažman bez dovoljno iskrenosti i međusobnog povjerenja.

Ona je dodala da je riječ o odluci DNS-a na koju imaju pravo, ali da apsolutno ne stoje stari koje se adresiraju prema SNSD-u.

- Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nemate pravo da budete neiskreni, da lijepite etikete i da govorite da vam je neko razvalio političku partiju. Političke partije se čuvaju tako što imaju adekvatno rukovodstvo i strukturu. Ne može vam nitko razvaliti partiju, ako vi znate njom da upravljate - poručila je Cvijanović.

Istaknula je da vladajuća koalicija nastavlja funkcionirati te da očekuje dobre izborne rezultate i suradnju koja će biti jača na svim nivoima vlasti.

Na pitanje što će biti s kadrovima DNS-a na brojnim pozicijama, Cvijanović je odgovorila da je jedan scenarij da se oni zamijene drugim kadrovima u okviru koalicije, a drugi da promijene mišljenje.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je na jučerašnjoj sjednici da ova stranka izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na nivou BiH.

Dnenvik.ba