StoryEditor
članica predsjedništva bih

Cvijanović: Formiranje Vijeća ministara BiH će potrajati, važno da SNSD ima dogovor s HDZ-om

Piše desk  /  19.11.2022., 10:47h

"Imamo tehničku koaliciju od onih koji su dobili izbore", rekla je Cvijanović.

Predsjedateljica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović ocijenila je da će formiranje Vijeća ministara potrajati, te dodala da se vlast u Sarajevu uvijek sastavlja i da se teško može zamisliti neka programska koalicija.

"Imamo tehničku koaliciju od onih koji su dobili izbore", rekla je Cvijanović.

Cvijanović, koja je i potpredsjednica SNSD-a, izjavila je kako je važno da SNSD ima dogovor s HDZ-om BiH, te da će se vidjeti "tko će se iskristalizirati kao partner iz Federacije BiH".

"Poruka da mi biramo partnera bila je reakcija jer su iz Federacije BiH počeli poručivati da će praviti vlast bez SNSD-a. Dobili su odgovor", rekla je Cvijanović za Glas Srpske.

Na pitanje očekuje li pritiske iz Europske unije da se ubrza formiranje vlasti kao uvjet za kandidatski status, Cvijanović je rekla da pritisaka iz Europske unije ima i da će ih biti.

"Nisam baš sigurna da je moguće da netko pritišće toliko jako pa da utječe na formiranje vlasti. To se treba događati kao rezultat našeg dogovora. Što se tiče Europske unije, oni imaju svoju vizuru", rekla je Cvijanović.

Ona je ocijenila da će kandidatski status Bosni i Hercegovini biti dodijeljen svakako.

"Mi ulazimo u jednu fazu kada će ovaj prostor biti potrebniji Europskoj uniji nego u nekom ranijem vremenu. Imamo određene potencijale za kojima sada vapi cijela Europa, a drugačije nas promatraju i u sigurnosnom kontekstu", rekla je Cvijanović.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:07