StoryEditor
predsjedateljica predsjedništva bih

Cvijanović: Federaciji BiH bi bilo bolje da gleda svoja posla

Piše desk  /  22.04.2023., 17:13h

Srpski član i predsjedavateljica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da bi Federaciji BiH bilo bolje da gleda svoja posla i da vidi na koji će način urediti sistem, te kako će se osloboditi određenih balasta prošlosti.

Cvijanovićeva je, reagirajući na optužbe bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića na račun predsjednika Srpske Milorada Dodika i prijetnje ratom, istaknula da u Sarajevu postoji frustracija činjenicom da je FBiH neuređeno društvo, dok je Republika Srpska prilično uređeno društvo i nije nikome prijetnja, niti je izvor nestabilnosti, prenosi RTRS.

Ona je rekla da u FBiH žive u jednom kaosu, nastoje da dođu do formiranja federalne vlade, što im ne polazi za rukom, a, prema njenim saznanjima, ono što su uspjeli je da je Christian Schmidt dobio suglasnost od svojih mentora da intervenira i namjesti im vladu kakva odgovara Bećiroviću i njegovim koalicijskim partnerima.

- Tu leži stvarna i stalna frustracija činjenicom da je FBiH neuređeno društvo, a Srpska prilično uređeno društvo, da je kod nas sve jednostavnije, od toga kako otvoriti firmu do toga kako osigurati proces donošenja odluka za važne stvari u okviru naših institucija. Njemu je izgleda preostalo izgleda da se ponaša kao loš analitičar, loš komentator ili sveznajući narator - izjavila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je naglasila da Republika Srpska nije nikome prijetnja, nije nikada bili, niti će biti izvor nestabilnosti, niti je to Dodik, niti bilo tko od službenih figura koje danas ili godinama obavljaju važne dužnosti.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 02:22