StoryEditor

Cvijanović: Dogovorena su imena koja će zauzeti pozicije u Vijeću ministara

Piše D  /  30.11.2019., 08:11h

“Nema preciznog datuma kada bi se to moglo dogoditi, ali očekujem da prosinac bude posvećen tim aktivnostima i da se to dogodi u ovoj kalendarskoj godini. To bi otvorilo mogućnost da sljedeće godine krenemo novom dinamikom i da se bavimo stvarnim pitanjima. Očekujem da Vijeće ministara pomogne entitetima koji nose teret ekonomskih, socijalnih i drugih pitanja, te da bude oživljen Mehanizam koordinacije”, rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da zna kako je kadrovski posloženo Vijeće ministara, ali da ne bi bilo pristojno priopćiti imena ljudi i kako će ta podjela izgledati.

“Trebao bi biti dobar sastav. Zoran Tegeltija zna kako funkcionira administracija u BiH i strana administracija i bio je kreator reformskih rješenja koja smo prošli zajedno sa EU”, istaknula je Cvijanović.

Prema njenim riječima, sada se očekuje da bude završen posao na koji je bez ikakvog razloga predugo čekano i da budu formirani novi sazivi Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH /FBiH/ koji će biti partneri Vladi Republike Srpske.

“Poslije toga nas čekaju važni prioriteti i da kroz mehanizam koordinacije budu završena važna ekonomsko-socijalna pitanja s obzirom na to da su vlade entiteta napravile dokument koji predstavlja modificirani nastavak Reformske agende, te da deblokiramo infrastrukturne projekte”, rekla je Cvijanović za ATV.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:18