Article_Top_970x250

Ćulum: Bilo je ciljane diskreditacije, ali opraštam svima

KANDIDAT ZA DIREKTORA SIPE

Ćulum: Bilo je ciljane diskreditacije, ali opraštam svima

sij 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Direktor policije Republike Srpske (RS) Darko Ćulum izjavio je danas da je njega na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) predložio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić te da su nakon toga uslijedile različite priče, među kojima i “ciljane diskreditacije”.

-Ima različitih priča, konstrukcija. Ovo je zemlja u kojoj svako može svašta kazati…Ima tu ciljanih informacija s ciljem diskreditacije određenih ljudi. Opraštam svima – ustvrdio je Ćulum.

Odbio je komentirati neke od optužbi na njegov računa, koje su uputili iz udruge “Pravda za Davida” i nevladine organizacije Transparency International u BiH (TI BiH).

-Nemam što tu i ne želim komentirati – rekao je kratko Ćulum u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Kazao je da neće biti pooštreni uvjeti za izbor novog direktora policije RS, jer je zakon ostao isti.

Transparency International u BiH (TI BiH) pozvao je ranije Vijeće ministara da odbije prijedlog ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića o imenovanju Darka Ćuluma na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Podsjećaju da je Ćulum, kako je priopćeno, bio na čelu policije Republike Srpske u razdoblju kada je ova institucija bila suočena s ozbiljnim optužbama na pojave kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Dnevnik.ba