StoryEditor

ČUDO! Real u 2018. nije dobio niti jedan crveni karton

Piše D  /  26.12.2018., 10:12h

Real Madrid je prvak Europe i prvak svijeta. U 2018-oj Kraljevi su odigrali 60 utakmica, 33 u prošloj i 27 u ovoj sezoni. I u svim žestokim nadmetanjima, u cijeloj ovoj godini niti jednom igraču Reala nije pokazan crveni karton!

Zadnji sudac koji je isključio igrača Reala bio je Murcia Sanchez Martinez: Carvajala u El Clasicu na Bernabeu, 23. prosinca prošle godine, zbog igranja rukom, prenosi 24.sata

Brzinski ‘rewind‘ podsjeća da je samo Sergio Ramos zaslužio bar 2-3 isključenja: na istoj toj utakmici zbog faula na Suarezu, u finalu Lige prvaka s Liverpoolom zbog lakta u vratara Kariusu i ‘razvaljivanja‘ Salahovog ramena.

Danny Carvajal je, sjetit ćete se, opalio ćušku Correi u madridskom derbiju s Atleticom...

Drhtave sudačke ručice

Ali moć i ugled čuda čine. Pa je Ramos 400 dana bez crvenog kartona, a 24 puta je isključen u karijeri po čemu je rekorder Primere.

Negativni rekord drži i u Ligi prvaka u kojoj je s 38 kartona najopominjaniji igrač u povijesti, a sa 5 isključenja je i najisključivaniji nogometaš u povijesti El Clasica.

Nije samo stvar moći, imidž je također strahovito bitan.

Dok je na klupi sjedio zadrti Jose Mourinho Realovi su nogometaši u tri sezone isključeni 35 puta. Dolazak Zidanea donio je novu percepciju madridske momčadi kojoj su suci nemjerljvo manje skloni isključiti igrača.

A na kraju dana... Real je Real. Najveći. Klub kojem se dive i od kojeg strahuju ne samo suparnici nego, očigledno, i suci. Pa sudačka ručica nekako samu sebe zaustavi kad krene po crveni karton.

Dnevnik.ba

28. siječanj 2022 23:12