StoryEditor

Čubrilović: Zahtjev za reviziju nije zahtjev BiH nego Izetbegovićev

Piše D  /  29.07.2021., 15:09h

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas  kako  zahtjev za reviziju presude protiv Srbije nije zahtjev Bosne i Hercegovine nego osobni zahtjev Bakira Izetbegovića o čemu će se Narodna skupština Republike Srpske izjasniti na posebnoj sjednici koja je zakazana za ponedjeljak, 27. veljače.

 „U vezi izvaninstitucionalnog djelovanja Bakira Izetbegovića mi ćemo se izjasniti u najvišoj zakonodavnoj institiuciji RS-a,  u Narodnoj skupštini. Očekujemo da stav svih stranaka u parlamentu bude jedinstven“, rekao je Čubrilović, prenosi RTRS. 

Istaknuo je kako je odluka predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladena Ivanovića o  sazivanju sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se odlučivalo o zahtjevu za reviziju presude, posljendji pokušaj da se stvari vrate u institucije sustava.

 „Ustrajnost  na tome da gospodin Sakib Softić, sa veoma upitnom ulogom i mandatom, ipak preda zahtjev za reviziju presude protiv Srbije i Crne Gore, jasno nas udaljava od pomirenja, suživota i napretka i dovodi u političku neizvjesnost za koju je odgovoran Bakir Izetbegović“, naglasio je predsjednik Čubrilović. 

Dnevnik.ba 

18. travanj 2024 14:19