Article_Top_970x250

Crveni križ Orašje zapošljavat će ubuduće i osobe s invaliditetom

HUMANA GESTA

Crveni križ Orašje zapošljavat će ubuduće i osobe s invaliditetom

svibnja 24, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Skupština Crvenog križa općine Orašje donijela je odluku o osnivanju gospodarskog društva pod nazivom INkluziV d.o.o. sa sjedištem u Orašju.

Djelatnost društva

Gospodarsko društvo će se baviti proizvodnjom, trgovinom, ugostiteljstvom i pružanjem usluga, a osnovni cilj njegova osnivanja jest zapošljavanje osoba s invaliditetom. Za direktoricu će biti imenovana Katarina Orkić, a za prokurista društva Dražen Mikić, tajnik CK Orašje, prenosi Večernji.ba

Za provedbu ove odluke i poduzimanje svih potrebnih radnji za registriranje i upis u sudski registar zadužen je predsjednik Skupštine CK Orašje Antun Mikić. Kako bi olakšali rad na terenu i provedbu svih svojih programa i projekata, CK Orašje naručio je kombi-vozilo, čija se isporuka očekuje koncem kolovoza ove godine.

Cijena kombija je blizu 80.000 KM, a do sada je uplaćeno 10.000 KM, ističu u Crvenom križu, u kojem očekuju još donatorskih i sponzorskih sredstava. Svi oni koji budu donirali za ovaj projekt iznos od 5000 KM i više imat će svoj logo na kombiju što će, kažu u ovom NVO, biti jedna vrsta zahvale donatorima i sponzorima, dok će na drugom dijelu vozila biti ispisani svi programi i projekti koje provodi Crveni križ Orašje (“Djeci dječje”, “Kap dobrote”, “Kap za život – DDK”, “Prevencija, priprema i odgovor na katastrofe”, “Služba traženja”, “Prva pomoć”, “Informiranje i diseminacija”, “MHP - Međunarodno humanitarno pravo”, “Volonteri”…).

Kupnjom kombija otvorit će se i stalno radno mjesto za vozača, za kojeg je planiran dugogodišnji volonter, aktualni vozač Marko Neretljak iz Matića, 90-postotni invalid.

Na raspolaganju

Vozilo će biti na raspolaganju i ostalim udrugama građana i nevladinim organizacijama za određene potrebe, čime će njegova namjena biti višestruka.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250