StoryEditor
"budimo realni"

Crnogorski premijer o razočaravajućoj turističkoj sezoni: "Cijene su nam kao na Azurnoj obali"

Piše desk  /  20.07.2022., 14:11h

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je predsezona u Crnoj Gori bila jako dobra, a da je glavna sezona u "malom zakašnjenju i da su cijene kao na Azurnoj obali".

On je dodao da su financijski parametri zadovoljavajući. "Parametri su takvi da su ukupni prihodi koji se ostvaruju na zadovoljavajućem nivou", rekao je na sjednici vlade.

"Ako netko misli da se može ponoviti sezona od prošle godine kada je bio vrhunac nevjerojatan, jer smo mi bili jedina otvorena zemlja 45 dana, to će se teško moći realizirati. Moramo se prilagoditi novim trendovima. Cijene na primorju su kao na Azurnoj obali, to Crna Gora do sada nikada vidjela nije", rekao je Abazović, prenose Vijesti.me.

Kako je dodao, raduje ga što dosta turista bira mir, prirodu bez gužvi i putovanja prema plažama, krajeve gdje je čist zrak i gdje temperature nisu visoke kao uz more.

Nada se da će veći val turista stići u drugoj polovini mjeseca.

"Moramo znati da je cijena vode na primorju i do četiri eura, a prije godinu i po je bila 1.5 eura. Neke sojenice (male kućice na Adi Bojani) su se izdavale po 50 eura, a sada po 250 eura. Samo trebamo biti realni i pošteni", naglasio je Abazović.

Prema službenim podacima Turističke organizacije Budve, od Jaza do Buljarice odmara se 29.707 turista, što je za petinu manje nego prošle godine u istom periodu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:05