StoryEditor
DEMANTI KOJI TO NIJE

Crnogorski premijer Krivokapić reagirao: Kaže da su napad na Dubrovnik podržavali Đukanović i Bulatović, ne želi otkriti gdje se on nalazio tada

Piše Desk  /  26.09.2021., 09:18h
Nakon što je portal Direktno ekskluzivno objavio skandaloznu, šokantnu i sramotnu fotografiju sadašnjeg premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i čelnika prosrpske koalicije Demokratski front Andrije Mandića koji su 1991. u Domovinskom ratu sudjelovali u napadu na šire dubrovačko područje i to kao dio JNA postrojbi iz Nikšića, reagirala je Vlada Crne Gore.

Fotografija je snimljena na području spaljenog Osojnika.

Na tekst portala Direktno  objavljen 24. rujna 2021. pod naslovom "SKANDALOZNO Objavljujemo sramotnu fotografiju crnogorskog premijera Krivokapića i lidera prosrpske koalicije Mandića s dubrovačkog ratišta 1991.", a kojeg je prenio i portal Dnevnik.ba reagirao je Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića sa zahtjevom za demanti, kojeg objavljujemo u cijelosti.

"U cilju objektivnog informisanja javnosti, šaljemo Vam demanti na lažnu vijest koju ste objavili na Vašem sajtu.

Jedino što je u tekstu tačno, jeste da je dubrovačko ratište posjećivao crnogorski premijer. Samo se on ne preziva Krivokapić, a javnost ga pamti po tome što je za vrijeme dok je 'ratovao za mir' javno priznao da mrzi šah, zbog hrvatske šahovnice. Tako da umjesto ovog falsifikata i amaterskog pokušaja da se reprodukuje senzacija, podsjećamo javnost da već postoje originalne fotografije koje svjedoče, ko je zaista posjećivao vojnike i podsticao borbeni duh, u napadu na dubrovačko područje', stoji u reagiranju Zdravka Krivokapića.

Iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore uz šturo reagiranje priložili su i tri fotografije od kojih jednu objavljujemo, a na kojima su tadašnji predsjednik i premijer Crne Gore Momir Bulatović i Milo Đukanović, sadašnji predsjednik Crne Gore kako hrabre srpske i crnogorske rezerviste u opsadi Dubrovnika.

Uistinu krajnje je neobično da predsjednik Vlade jedne države šalje medijima fotografije predsjednika te iste države!

Đukanović se, podsjetimo, naknadno ispričao za napad na Dubrovnik, što naravno ne može izbrisati njihovo također sramotno ponašanje tijekom '90-ih.

No u reagiranju crnogorskog premijera, koje je pristiglo neubičajeno brzo za crnogorsku medijsku praksu, ne stoji ono što bi svako reagiranje trebalo sadržavati.

Gdje su u vrijeme opsade Dubrovnika bili Zdravko Krivokapić i Andrija Mandić? Portal Direktno napravio je prethodnu provjeru vjerodostojnosti fotografije i ostaje kod toga da se na njoj nalazi sadašnji crnogorski premijer Krivokapić.

On i njegov kabinet, međutim, nisu pružili nijedan dokaz da Krivokapić nije sudjelovao u agresiji na Hrvatsku, tj. da je zajedno sa crnogorskim rezervistima i četnicima sudjelovao 1991. u napadu na Dubrovnik, piše Direktno.hr.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 05:14