StoryEditor

Crnogorci se zarazili na pogrebu, cijelo selo došlo izraziti sućut

Piše D  /  26.03.2020., 11:03h

Tuzi su od srijede, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravstvo registrirao 15 oboljelih i dramatično širenje koronavirusa, potpuno zatvorene i izolirane, a policija kontrolira ulaze u tu općinu.

Jedan od zaraženih mještana Malesije, Daci Camaj, kazao je za list Dan da su prvo njegovom bratu registrirali virus prije pet dana, nakon čega su zaraženi i on i njegova supruga, prenosi portal CdM.

"Testirano je moje četvero djece i rezultate očekujemo danas. Ekipe epidemiologa idu redom i pokušavaju spriječiti širenje virusa. Kada je riječ o simptomima, umoran sam i iscrpljen, ne mogu ni pričati, a nemam temperaturu i ne kašljem. Nismo nigdje bili vani, tako da sam Bog zna tko nam je prenio virus", rekao je Camaj.

Zorana Milića iz Pothuma kaže da je bio na sućuti kod obitelji koja ima 13 članova zaraženih koronavirusom, zbog čega ih epidemiolozi obilaze i rade briseve.

"Nitko nikoga nije htio zaraziti virusom. Jednostavno, dogodi se, ali svi moramo biti oprezni. Zbog toga apeliram na građane da poštuju sve preporuke i da ne izlaze iz kuće", rekao je Milić.

Član koordinacijskog odbora za pomoć građanima Malesije ispred Mjesne zajednice Sukuruć Zef Dedvukaj kaže da je policija na ulicama i da nitko ne smije izaći iz kuće.

"Danas su neke pekare dostavljale kruh stanovnicima kojima se to inače osigurava, ali popis sada moramo proširiti. Preko televizije su javnost informirali da ne prave zalihe hrane i da se ne stvara panika. Sad kad nas je odjednom snašlo ovo većina je nespremna. Nastojat ćemo da, što više budemo mogli, građanima osiguramo namirnice koje im trebaju", rekao je Dedvukaj.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 17:01