Article_Top_970x250

CRNJAC ZA DNEVNIK.BA Bajrović je politički diletant koji pliva na mržnji Bošnjaka prema Hrvatima

komentar

CRNJAC ZA DNEVNIK.BA Bajrović je politički diletant koji pliva na mržnji Bošnjaka prema Hrvatima

stu 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Reuf Bajrović je najobičniji politički diletant, Šešelj je bio i ostao inteligentan čovjek što se za Bajrovića ne može reći, rekao je za Dnevnik.ba novinar i politički komentator Ivan Crnjac.

Crnjac je, komentirajući najnovije Bajrovićeve radikalne najave, kazao kako se radi o običnom političkom diletantu.

"Politike koje on zagovara su legitimne, ali nisu provodive. Jednostavno je nemoguće da on ostvari sve ono što namaštava, a da se ne dogodi raspad BiH. Ako se Hrvatima oduzmu politička prava kako to želi Bajrović, onda će neminovno doći i do raspada BiH jer niti jedna društvena skupnina neće ostati imuna na oduzimanje osnovnih ljudskih prava. To onda vodi do hrvatskog prava na samoodređenje što niti jedan Bajrović ne može spriječiti", rekao je Crnjac za Dnevnik.ba.

Komentirajući izjave da se radi o "bošnjačkom Šešelju", Crnjac dodaje da je Šešelj intelignetan, iako zao, što kod Bajrovića nije slučaj.

"Bajrović je politički diletant koji jaše na mržnji onog dijela Bošnjaka koji preziru Hrvate. Takvih je ipak malo, a i da nije, to ne mijenja na stvari. Nemoguće je provesti te planove... Da danas OHR zabrani djelovanje hrvatskim političkim strankama i sazove izbore za novu državnu ustvotvornu skupštinu, tamo bi opet sjedili Hrvati koji ne odgovaraju onomu što Bajrović priželjkuje i kako bi onda Bajrović i takvi išta u BiH postigli osim raspada države, to je jednostavno njegov mokri san", zaključio je Crnjac za Dnevnik.ba.

Inače, Reuf Bajrović je na Face TV ponovio kako Hrvate treba majorizirati nakon izbora 2022.

"Čoviću se ne smije dati Izborni zakon. Nakon izbora 2022. treba mu uzeti Predsjedništvo i Dom naroda", rekao je on ponovivši svoje ranije stavove.

M. Soldo/Dnevnik.ba