StoryEditor

Crnjac: "Reakcije na misu raspršile su mit tolerancije i suživota..."

Piše D  /  14.05.2020., 02:05h

Crnjac smatra da su reakcije iz Sarajeva prokazale da su teze o suživotu i toleranciji unutar BiH samo puste želje i mantre, piše Dnevno.hr.

“Reakcije oko mise raspršile su mit tolerancije i suživota kojeg je Sarajevo godinama propagiralo za prizemne promidžbene svrhe. Poput maslačka na vjetru tako sada i bauk od mise lebdi iznad Sarajeva, a oni koji se kunu u vlastitu ispravnost ne poznaju osnovne postulate i pravila Katoličke crkve. Svi katolici u BiH, barem većina njih, itekako dobro znaju razliku između, primjerice, klanjanja u džamiji i neke političke organizacije. Nikada nećete čuti zlonamjerno sprdanje s muslimanima i proglašavanje njihove molitve za mladomuslimanstvo ili djelovanje u handžar diviziji”, rekao je Crnjac.

Novinar Crnjac upozorio je na totalitarističke pretenzije koje se podupiru kroz instituciju Predsjedništva BiH.

“S druge strane, katolici su doživjeli upravo to – slavljenje pukog čina veličanja Boga postalo je ustaštvo, a svi katolici markirani su kao ustaše i fašisti. To nije i ne može biti način na koji se treba ophoditi u gradu i državi koja Hrvate i katolike pokušava uvjeriti da je (i) njihova", kazao je Crnjac.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 22:09