StoryEditor

Crnjac: Milanović je pokretač tektonskih promjena po pitanju odnosa prema BiH

Piše D  /  10.10.2020., 01:10h

Novinar i politički komentator Ivan Crnjac za portal Otvoreno ističe da je Milanović sa zadnjih nekoliko ‘obračuna’ samo pokazao kakav stil njeguje.

“Mislim da je Milanovića korisnije gledati kroz njegov odnos prema Miloradu Dodiku, nego kroz ove prozivke posljednjih nekoliko dana. Odnos prema Dodiku je ono što Milanovića čini državnikom, kao i odnos prema Hrvatima u BiH, HVO-u, državi BiH. Odnos prema nekim javnim osobama u Hrvatskoj je, s druge strane, samo izraz Milanovićevog stila”, rekao je Crnjac.

Crnjac kaže i kako se Dodik prometnuo u čovjeka koji zastupa i hrvatske interese u BiH.

“Nitko drugi ne zastupa bolje interese bh. Hrvata u ovom trenutku od Dodika. To je realnost. On stalno upozorava na štetnost politike čiji su predvodnici bošnjačke političke elite. I to čini s najviše razine. Koliko god je prokletstvo činjenica da u Predsjedništvu sjedi Komšić, toliko je blagoslov za Hrvate da sjedi Dodik”, ocijenio je Crnjac i dodao kako je Milanovićeva uloga u tom smislu državnička.

Rekao je i da je to, zapravo, ono što jest bitno.

“Predsjednici i šefovi država se pamte po tektonskim promjenama koje izazovu, a ne po malim potresima. Milanović je u odnosu prema BiH na putu da izazove takvu vrstu promjene i smatram kako ga trebamo promatrati isključivo kroz tu prizmu, barem mi u BiH”, zaključio je Crnjac.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:16