StoryEditor

Crnadak: Samo Predsjedništvo BiH može zaustaviti imenovanje veleposlanice Mlinarević

Piše D  /  18.11.2019., 10:11h

High school girl Martina Mlinarević Sopta bit će imenovana za veleposlanicu BiH u Češkoj, unatoč činjenici kako posjeduje samo srednju stručnu spremu. To je za Ero.tel potvrdio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak koji nam je rekao kako Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema nikakvu drugu opciju osim provesti odluku koju je donijelo Predsjedništvo BiH.

-Kada govorimo o imenovanju veleposlanika, to su isključivo odluke koje donosi Predsjedništvo BiH i koje mi provodimo sukladno zakonskim odrednicama. Ministarstvo vanjskih poslova BiH će provesti ono što je njegova zadaća i mi ne možemo zaustaviti imenovanje veleposlanice Mlinarević ili ga poništiti. Jedino Predsjedništvo BiH može donijeti takvu odluku – rekao je ministar Crnadak za Ero.tel. 

Podsjećamo, jučer se pojavio dokument u kojem se navodi kako veleposlanica Mlinarević nije dostavila diplomu o visokoj stručnoj spremi koja je propisana Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, te je zatraženo da istu dostavi radi kompletiranja dosijea. Mlinarević je 15. listopada rekla kako ne može dostaviti diplomu, te kako je Predsjedništvo BiH od samog početka procedure imenovanja upoznato s tom činjenicom.

-Također, informirala je da je u “dogovoru sa češkim veleposlanstvom, razgovarala i odlučila prebaciti svoj apsolventski status, i završni ispit odraditi u Češkoj – navodi se u dokumentu, naveo je Ero.tel. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:38