StoryEditor

Crnadak o slučaju Dragičević: Poražavajuće da traje 50 dana

Piše D  /  14.05.2018., 10:05h

Podsjećamo, za utorak, 15. svibanj najavljeno je protestni skup u Sarajevu za Dženana Memića i Davida Dragičevića. Sedmi protestni skup za Dženana Memića organizira obitelj te prijatelji Dženana Memića, a uz porodicu Memić ovoga puta će stati i Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, prenosi N1.

On je kazao da postoji manjak vjere u institucije koje se bave najtežim pitanjima kriminala.


"To dovodi do reakcije koje se manifestiraju na ulici. Manje sam upoznat sa slučajem Memić. Dragičević, danas je 50. dan u ovoj jednoj nevjerovatno hrabroj, strpljivoj i civilizovanoj borbi za pravdu jednog oca koji je doživio najveći tragediju, uz njega su sve veće grupe ljudi i pokazuje da ovdje institucije u RS nisu radile svoj posao kako treba", kazao je Crnadak. 

"Ako pogledate ovih 50 dana, okidač je famozna konferencija za štampu 26. ožujka i naslov koji se pojavio na RTRS-u, koji je otprilike glasio - ‘potukao se, opljačkao kuću i skočio u crkvenu‘. To je zaista uvreda za zdrav razum i svakoga ko normalno razmišlja. 50 dana, atmosfera raste iz dana u dan. To je rezultat nedostatka odgovora nadležnih institucija",dodao je Crnadak. 

"Poražavajuće je da to traje 50 dana. Nema osnovnog stava, šta se zapravo desilo mladiću. Ovakva jedna odsutnost odgovornosti i spremnosti prouzrokuje ovaku borbu građana, koja želi da dovede dvije stvari, istina i pravda", kazao je Crnadak. 

Protestni skup u Sarajevu najavljen je za 18:00 sati u Vilsonovom šetalištu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:31