Article_Top_970x250

Crnadak diplomatskim putovnicama počastio Borenovića i Govedaricu

POKLON STRANAČKIM KADROVIMA

Crnadak diplomatskim putovnicama počastio Borenovića i Govedaricu

svibnja 10, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak /PDP/ je nekoliko mjeseci uoči prestanka mandata izmijenio Pravilnik o izdavanju diplomatskih putovnica, proširujući tako listu zvaničnika koji imaju pravo na tu putovnicu i "časteći" svoje stranačke i koalicione kolege povlašćenim statusom i diplomatskim imunitetom u drugim zemljama, piše "Dnevni avaz".

Izmjene Pravilnika objavljene su u "Službenom glasniku BiH" i na snagu će stupiti u subotu.

"Crnadak je diplomatskom putovnicom počastio i svog stranačkog predsjednika Borislava Borenovića, koalicione partnere iz SDS-a, predsjednika SDS Vukotu Govedaricu i kadrove te stranke direktora Agencije za istrage i zaštitu Pericu Stanića, direktora Regulatorne agencije za komunikacije Predraga Kovača i direktora Agencije za unapređenje stranih investicija Gordana Milinića", piše list.

Sugovornik iz Ministarstva vanjskih poslova naveo je da je Crnadak listu za pravo na diplomatskiu putovnicu  proširio na Odbor za europske integracije i regionalnu suradnju Narodne skupštine Republike Srpske samo zato što su u tom odboru Borenović i Govedarica, a onda to pravo dao i članovima Komisije Parlamenta FBiH za evropske integracije da bi odluka bila ujednačenija i neprimjetnija.

"Tim ljudima uskoro ističe mandat i jasno je da nije bilo opravdane potrebe da im se dodjeljuju diplomatske putovnice", rekao je on.

Crnadak je listu zvaničnika koji imaju pravo na diplomatske putovnice proširio i na generalnog revizora i zamjenike generalnog revizora u Kancelariji za reviziju institucija BiH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250