StoryEditor

Crna Gora mijenja stav prema Srbiji i Rusiji

Piše D  /  01.09.2020., 07:09h

„Mislim da imam nesumnjivu podršku ljudi sa naše liste ali ako neko od njih kao i koalicijski partneri budu imali neki kvalitetniji prijedlog za Crnu Goru, prvi ću reći da je taj neko bolje rešenje“, istaknuo je Krivokapić u razgovoru za Sputnik.

 

Pomjena stava prema Rusiji i Srbiji?

Krivokapić je demantirao tvrdnje aktualne stranke da je opozicija pod utjecajem Srbije i Rusije koje rade protiv interesa Crne Gore. On kaže da je politika DPS-a bila ponekad uzrokovana njihovim koalicijskim partnerima, a rezultanta je bila da stvaraju neprijatelja tamo gdje ga nema. To, prema njegovom mišljenju, znači da su markirali Rusiju i Srbiju kao države koje mogu nanijeti najviše štete Crnoj Gori.

„Ja mislim da to nije tako i da su to radili veoma svjesno kako bi se dodvorili drugim institucijama sa kojima surađuju. Mi smo mala država i na globalnom nivou ne možemo imati bilo kakve utjecaje, ma koliko mi to željeli. Ipak se zna ’ko kosi, a ko vodu nosi‘ i potpuno je neprimjerno da tako mala država bude prva koja uvodi sankcije Ruskoj Federaciji. Što to znači? To treba objasniti građanima. Mislim da je to potpuno pogrešan potez koji je prouzrokovao mnoge ekonomske štete našoj zemlji. Podsjetio bih samo da smo izvozili vino ’Plantaže‘, a kao turistički gosti dominirali su nam građani Srbije, BiH i Rusije“, kaže Krivokapić.

On dodaje da, ako se stvara atmosfera nepovjerenja, i ako naglasite da su Rusi neprijatelji i on bi, da je predsjednik Rusije, rekao svojim građanima da ne idu tamo gdje su ih tako okarakterizirali.

„Smatram da se radi o kalkulantskim potezima bivšeg režima koji treba da zadovolje neke grupacije. Zna se što građani Crne Gore osjećaju prema takvim  postupcima. Imam svoj osobni stav prema tome treba li ukinuti sankcije. Prepustit ću procjenu kompetentnijima ali ne vidim zdravorazumsku logiku koja može da kaže nešto drugačije“, objašnjava Krivokapić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 04:25