StoryEditor

Crkve u Los Angelesu proglasile se utočištem za migrante

Piše D  /  15.07.2019., 08:07h

Guillermo Torres, iz organizacije Svećenici i laici ujedinjeni za ekonomsku pravdu, izjavio je da je u ovu akciju ukjlučeno više crkava nego u bilo kojoj akciji prije, što ukazuje na sve veći osjećaj indignacije zbog akcija američke administracije protiv migranata.

Predsjednik Donald Trump je najavio plan koji je usmjeren protiv oko 2.000 ljudi koji su dobili nalog za deportaciju u većim gradovima, uključujući Los Angeles. Torres je objavio da danas nije bilo vijesti o uhićenjima.

Svećenik Fred Moriss je izjavio da su ove najave već proširile strah i dodao da je svojim vjernicima većinom savjetovao da, ukoliko agenti dođu, ne otvaraju vrata i ne odgovaraju na pitanja.

I mnoge druge crkve u drugim gradovima i saveznim državama SAD-a su se proglasile utočištima za migrantske obitelji.

Skupina 65 starijih građana Chicaga i aktivista jučer je patrolirala gradom na biciklima matrajući uhićuju li migracijske vlasti migrante. Njihova pažnja je bila usmjerena naročito na područje Albany parka na sjeverozapadu grada, poznatog kao područje s velikim brojem migranata.

Iako je akcija najavljena za nedjelju, gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je u subotu na Twitteru napisao da su vlasti akciju uhićenja migranata već počele u New Yorku.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:56