StoryEditor

Čovjek umro u moru u Ninu: "Policaj se nije htio stopiti"

Piše D  /  13.07.2019., 08:07h

Njegova supruga (70) u teškom je stanju vozilom Hitne pomoći prevezena u zadarsku bolnicu.

Tragedija se dogodila nešto prije 16 sati, kada je, prema riječima očevidaca, jednome od supružnika pozlilo u moru, a drugi mu je pritekao u pomoć. Međutim, 73-godišnjak je unatoč pomoći preminuo, dok je njegova supruga u besvjesnom stanju izvučena iz mora.

Netko je od kupača pozvao Hitnu pomoć i policiju. Prva je došla Hitna pomoć, došao je i mrtvozornik koji je utvrdio smrt 73-godišnjeg hrvatskog državljanina, kao i da na njegovom tijelu nema tragova nasilja.

Hitna pomoć je ženu u nesvijesti odvezla u bolnicu.

Policija je također, prema riječima dežurnog policijskog službenika u zadarskoj policiji, obavila očevid.

Svjedoci kažu da je policajac samo gledao

Međutim, kupači koji su promatrali tragediju i pokušavali pomoći, uočili su i da je policajac, koji je došao na očevid, stajao na priličnoj udaljenosti, navodno kako ne smočio uniformu.

"Svi su se turisti okupili i pomagali, a on je stajao na udaljenosti do pedesetak metara i nije uopće pomagao jer mu je bio problem, morao je proći kroz vodu dubine dvadesetak centimetara i širine desetak metara, a gospodin ne bi smočio cipelice. A trebao je biti prvi da pomogne u oživljavanju", riječi su očevica.

Iz policije su kazali kako treba razumjeti da je policajac u uniformi.

"Oni koji su pomagali bili su u kupaćim kostimima, a naš policijski službenik nosi uniformu. Tamo jest plićak, uz to je sve prepuno pijeska i morate razumjeti da u uniformi ne može, ako nije nužno, ulaziti u more, kao ostali kupači", kazao je dežurni policajac u OKC-u Zadru za Zadarski.

Očevidac je pohvalio ekipe Hitne pomoći. „Oni su kroz more protrčali i jedna ekipa je oživljavala smrtno stradalog gospodina oko sat vremena, uz pomoć turista“, kazao je potreseni očevidac.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:16