StoryEditor
Ramzan Kadirov

Čovjek kojeg je slavio Mustafa Cerić pozvao na džihad u Ukrajini protiv sotonista sa Zapada

Piše desk  /  26.10.2022., 11:01h

“Ako Europa ne zna kako da to uradi", dodao je Cerić, "neka dođe ovdje u Grozni, ovdje u Čečeniju, da vidi i nauči kako to Vladimir Putin radi u kooperaciji s Ramzanom Kadirovim.

Lider Čečenije Ramzan Kadirov nazvao je rat Rusije protiv Ukrajine džihadom. To je objavio na svom Telegram kanalu gdje je naveo kako voli svoju zemlju, narod i tradiciju i kako ne razumije one "koji svoju domovinu vole samo na riječima".

Smatra da se oni ljudi koji su vrijeđali poslanika Muhameda "danas bore protiv nas u Ukrajini".

Kadirov je siguran kako "žele razbiti njegovu domovinu na komade, poniziti, zgaziti i na kraju, oskvrniti našu vjeru i kulturu tako da nemamo nikakav identitet niti jednu obiteljsku vrijednost".

“S razlogom koristim riječ 'sotonizam'. Tamo, na Zapadu, sotonizam otvoreno djeluje protiv Rusije”, napisao je predsjednik Čečenije i precizirao da je “sotonistička demokracija kada se štite prava ateista, a vrijeđaju vjernici, ili kada se tradicionalnim parovima oduzimaju djeca te se namjerno prebacuju u istospolne obitelji.”

"I radije bih se borio protiv toga u korijenu nego dopustio da ova grozota ovdje obavija našu domovinu", naglasio je Kadirov.

Napisao je da "mi danas trebamo državi i predsjedniku" pozivajući da se svi sjete "mitinga u Groznom protiv karikatura našeg voljenog Poslanika".

“Došli ste na taj milijunski miting. Izrazili ste nezadovoljstvo kao i svi muslimani. Iste snage koje su vrijeđale najbolje ljude danas se bore protiv nas u Ukrajini, odnosno već se bore na tlu naše Rusije. Prosvjednici u Groznom zaprijetili su da će otići u Europu i obračunati se s prijestupnicima. Gdje su ti junaci? Musliman koji poštuje sebe neće tražiti izgovore”, rekao je Kadirov.

“Ovo je džihad!” napisao je i dodao da su “naši čečenski zapovjednici donijeli odluku da se ne brane, već samo napadaju, da unište te šejtane, gdje god bili i koliko god se dobro skrivali", zaključio je Kadirov.

Inače, još u listopadu prošle godine Mustafa ef. Cerić, bivši reisul-ulema Islamske zajednice u BiH (1993.-2012.) i tadašnji savjetnik aktualnog reisul-uleme dr. Huseina ef. Kavazovića, objavio je na društvenim mrežama da je prisustvovao inauguraciji predsjednika Republike Čečenije Ramzana Kadirova u Groznom za njegov četvrti predsjednički mandat.

"Moskva je integrirala Čečeniju, dok Brisel nije i, sve su izgledi, da Brisel ne želi integrirati Bosnu u EU. Sve se završava na praznoj priči, koju Bosanci slušaju više od dvadeset godina. Umjesto integracije, Brisel Bosni čita lekcije (uvjete) tako da žrtve genocida treba da se dogovore sa svojim dželatima”, rekao je tad Cerić.

“Ako Europa ne zna kako da to uradi", dodao je, "neka dođe ovdje u Grozni, ovdje u Čečeniju, da vidi i nauči kako to Vladimir Putin radi u kooperaciji s Ramzanom Kadirovim.

"Krajnje je vrijeme da se Europa oduži Bosni za svoje propuste zbog genocida", poručio je tad Cerić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:35