StoryEditor
sastanak u mostaru

Čović: Židovska zajednica ima partnera u legitimnim hrvatskim predstavnicima

Piše desk  /  02.09.2022., 15:20h

Dužnosnici su razgovarali o prioritetnim pitanjima za židovsku zajednicu u BiH, aktualnim prilikama i mogućnostima za nužne iskorake te ojačanoj suradnji između Bosne i Hercegovine i Države Izrael

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović u Mostaru je 1. rujna održao radni sastanak s ravnateljem i šefom ureda Židovske organizacije Rabina (Conference of European Rabbis – CER) Gady Gronichem.

Dužnosnici su razgovarali o prioritetnim pitanjima za židovsku zajednicu u BiH, aktualnim prilikama i mogućnostima za nužne iskorake te ojačanoj suradnji između Bosne i Hercegovine i Države Izrael.

Također, razgovarano je o različitim potrebama židovske zajednice u BiH, ali i izazovima koji zahtijevaju žurnu pažnju i rješavanje. Istaknuti su i nedavno ispunjeni prioriteti, poput usvajanja IHRA radne definicije antisemitizma te promjena naziva ulica u Mostaru. Razgovor je obuhvatio i temu jačanja veza sa židovskim narodom iz cijeloga svijeta, kao i načine kako ste ta suradnja planira uskoro produbiti.

Na kraju sastanka, Čović je naglasio kako židovska zajednica ima partnera u legitimnim hrvatskim predstavnicima i cijelom hrvatskom narodu, što je vidljivo u političkom djelovanju i društvenom dijalogu, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 00:31