StoryEditor

Čović: Zadovoljan sam radom Bože Ljubića, Glavno vijeće mora napraviti iskorak

Piše D  /  01.04.2019., 01:04h

Predsjednik HNS-a Dragan Čović novinarima je nakon sjednice Predsjedništva HNS-a izjavio kako će Glavno vijeće biti popunjeno kroz 30 dana te kako je on osobno zadovoljan radom Bože Ljubića.

„Imenovali smo predsjednika Glavnog vijeća HNS-a i to je i dalje Božo Ljubić. Dogovorili smo da u roku od 30 dana popunimo sva tijela Glavnog vijeća i usvojimo program rada. Dogovarali smo i kadroviranje unutar HNS-a. Ljubić je izabran uvjerljivom većinom glasova. Neke kolege su iskazale svoj stav prema svemu tomu. Osobno mislim da je Ljubić radio jako dobar posao, da je čitavo Glavno vijeće  napravilo jedan iskorak“, rekao je Čović.

Istina, dodao je, tu treba još jako puno raditi. Kazao je i kako sam Ljubić nije bio pretjerano zainteresiran da nastavi raditi ovaj posao.

„On je danas potrebniji nama nego mi njemu. Mislim da puno odjela Glavnog vijeća nije dobro odradilo svoj posao i o tomu smo razgovarali. No, to je personalna stvar. Što se HDZ 1990 tiče, s predsjednikom Cvitanovićem sam dogovorio da ovo bude jedan naš zajednički pristup. Pozvali smo sve stranke da daju svoje prijedloge da popunimo sve odjele Glavnog vijeća kvalitetnim ljudima“, istaknuo je.

Čović je rekao i kako biti potrebna jedna nova dimenzija u radu Glavnog vijeća.

„Ljubić nam treba iznijeti detaljan program rada koji treba sadržavati sve probleme aktualnog političkog djelovanja i probleme hrvatskog naroda u BiH“, izjavio je Čović.

J. G. / Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:35