Article_Top_970x250

Čović: Za desetak dana Vijeće ministara, pokrenut ćemo dinamiku, osloboditi ogromna sredstva

predsjednik hdz-a bih

Čović: Za desetak dana Vijeće ministara, pokrenut ćemo dinamiku, osloboditi ogromna sredstva

stu 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

HDZ će zajedno sa SDA i SNSD-om formirati državnu vlast i to više od godinu nakon izbora. Pored toga, HDZ će sa SDA, ali vjerojatno i s DF-om i SBB-om, koji su partneri SDA, praviti novu vlast u Federaciji BiH, rekao je Čović

Predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović, koji je nazočio polaganju kamena temeljca za dionicu autoceste A1 kod Čapljine, s medijima je razgovarao o aktualnim političkim pitanjima u našoj zemlji.

Čović je odgovarao na pitanje koliko se Program reformi razlikuje od ranijeg ANP-a.

Ono što javnost najviše zanima nakon dogovora u Predsjedništvu BiH je to je li Program reformi isto što i Godišnji nacionalni program (ANP), s obzirom na to da se mjesecima tražilo kompromisno rješenje u vezi s NATO putem BiH. Tako je Čović kratko poručio kako je zadovoljan onim što je dogovoreno uz "mentorstvo" veleposlanstava zemalja koje su najjače u NATO-u.

"Dan nakon proglašenja Vijeća ministara mi u Bruxelles šaljemo dokument koji su usuglasili čelnici većine u Bosni i Hercegovini zajedno s predstavnicima institucija koji brinu o našem euroatlantskom putu i ja sam s te strane zadovoljan", odgovorio je Čović, piše Klix.

Kazao je kako je slično govorio i nakon dogovora kod gospodina Wingemarka, kako je o jednom takvom dokumentu raspravljano i nedavno s gospodinom Lajčakom...

"Bilo je previše optimizma, evo zašutio sam posljednjih dana i odmah je došlo do dogovora. Nadam se da ćemo za deset ili petnaest dana završiti sve procedure i imati Vijeće ministara. Time ćemo pokrenuti jednu izuzetnu dinamiku, ne samo na euroatlantskom putu, nego i na unutarnjim reformama, osloboditi ogromna sredstva za infrastrukturne radove", kazao je Čović.

Najavio je i paralelne razgovore o reformi Federacije BiH, izbornog zakonodavstva...

HDZ će zajedno sa SDA i SNSD-om formirati državnu vlast i to više od godinu nakon izbora. Pored toga, HDZ će sa SDA, ali vjerojatno i s DF-om i SBB-om, koji su partneri SDA, praviti novu vlast u Federaciji BiH.

Dnevnik.ba