StoryEditor

Čović uputio izraze sućuti nakon stravične željezničke nesreće u Grčkoj

Jurica GudeljPiše Jurica Gudelj  /  01.03.2023., 12:32h

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović izrazio je sućut predsjednici Republike Grčke Katerini Sakellaropoulou, predsjedniku Parlamenta Grčke Constantineu Tassoulasu i predsjedniku Vlade Grčke Kyriakosu Mitsotakisu nakon stravične željezničke nesreće.

S velikom tugom i žaljenjem nas je zatekla vijest o stravičnoj željezničkoj nesreći koja se dogodila u blizini grada Larrise u kojoj su život tragično izgubile na desetke osoba - napisao je Čović, izražavajući sućut i obiteljima, prijateljima nastradalih i cjelokupnom narodu prijateljske Grčke.

- Neka dragi Bog podari vječni mir i spokoj nastradalima, a povrijeđenima brz oporavak. Vaše ekscelencije, molim Vas da izraze iskrene sućuti prenesete obiteljima tragično nastradalih - kazao je predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović.

U zastrašujućoj nesreći u Grčkoj život je izgubilo najmanje 38 osoba, a deseci su ozlijeđeni nakon što su se, jureći punom brzinom, sudarili putnički i teretni vlak blizu grada Larisse. U vlaku je u trenutku nesreće bilo 350 osoba.

Spasilačke ekipe borile su se i s požarom, a prva dva vagona putničkog voza praktički su nestala. Preživjeli se evakuiraju u Solun autobusima gdje ih čekaju njihovi najbliži. U bolnice je prevezeno više od 190 ljudi, od kojih je 25 u teškom stanju. 

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 18:06